Kun je gratis zonnepanelen laten aanleggen?

Zonnepanelen zonder investering: ontdek de opties
Zonnepanelen zonder investering: ontdek de opties
18 april 2022 3 minuten 0 reacties

Dit zijn de voordelen van zonnepanelen

Het is niet voor niets dat steeds meer mensen kiezen voor het plaatsen van zonnepanelen. Hiermee kies je niet alleen voor het opwekken van duurzame energie. Maar het is ook een manier om op den duur gratis energie op te wekken. Zonnepanelen vangen zonnestralen op: er wordt dan spanning opgewekt in de bovenste laag. Deze spanning wordt omgezet in elektriciteit, welke naar de omvormer gaat en omgezet wordt in wisselspanning. Deze elektriciteit is dan klaar voor gebruik. Benieuwd naar de grootste voordelen van zonnepanelen? Hier vind je ze op een rij:

  • CO2 uitstoot beperken: met zonne-energie kies je voor een duurzame en onuitputtelijke bron. Bij het opwekken van deze schone energie komt geen CO2 vrij waardoor je een belangrijke rol speelt in het verbeteren van het milieu.
  • Lagere energierekening: met zonnepanelen is het mogelijk om je eigen elektriciteit op te wekken. Op den duur kun je 100% van de opgewekte energie gebruiken voor je eigen huishouden. Na 7 tot 8 jaar ga je de investering terugverdienen.
  • Hogere woningwaarde: je woning krijgt met de komst van zonnepanelen een beter energielabel, waardoor ook de waarde bij verkoop omhoog gaat. De koper profiteert dan van lager energiekosten, terwijl jij de moeite en investering hebt gedaan.
  • Weinig onderhoud: zodra de zonnepanelen eenmaal zijn geplaatst, hoef je maar vrij weinig in onderhoud te doen. Je kunt ze eens per half jaar laten controleren op vuil of beschadigingen, zodat ze altijd optimaal rendabel blijven.

Gratis zonnepanelen: wat zijn de mogelijkheden?

Wist je dat het mogelijk is om zonnepanelen zonder investering aan te schaffen? Er zijn verschillende bedrijven waarbij het mogelijk is om met € 0 aan eigen investering toch zonnepanelen op je dak te plaatsen. Wat houdt dit precies in? Dit idee houdt in dat je gratis zonnepanelen laat plaatsen: je bent hiermee verzekerd van alle voordelen die deze panelen met zich mee brengen, maar je betaalt geen hoge kosten voor de installatie. Dit komt omdat je maandelijks een vast bedrag betaalt voor de opgewekte energie. De huurperiode is van tevoren vastgesteld: dit betekent dat je na de huurperiode 100% de eigenaar bent van de zonnepanelen.

Maak kennis met GoVolt en andere partijen

GoVolt is een van de partijen waar je terecht kunt voor zonnepanelen zonder investering. Je betaalt de kosten in termijnen, waardoor je niet in een keer al je geld kwijt bent aan een prijzige installatie. Je kiest hiermee voor Groen Lenen. Deze persoonlijke lening sluit je af tegen een lage rente. Met deze lening wordt het een stuk aantrekkelijker om duurzaam te wonen zonder dat je jouw spaargeld hoeft te gebruiken. Andere bedrijven waar je terecht kunt voor een gratis zonnepanelen installatie zijn Enie, Metis Green, Solease en de SolarStudio.

Bezoek GoVolt

Zonnepanelen zonder investering: ontdek de mogelijkheden voor jouw woning

Ben je geïnteresseerd in het plaatsen van zonnepanelen? Dan is het eerst belangrijk om te weten of jouw woning hier geschikt voor is. Niet ieder dak is geschikt voor zonnepanelen, er zijn een aantal eisen waar het dak aan moet voldoen. Zo moet het dak in de eerste plaats groot genoeg zijn, maar moeten de panelen bij voorkeur ook richting het zuiden staan: zo vangen ze het meeste zonlicht en zijn ze het meest rendabel. De zonnepanelen moeten daarnaast ook in de perfecte hoek staan om zo het meeste zonlicht te vangen.

Tot slot is het ook onaantrekkelijk als er bomen of gebouwen in de weg staan die ervoor zorgen dat jouw dak voor een gedeelte per dag in de schaduw staat. Niet ieder dak voldoet aan de genoemde voorwaarden. Dit betekent niet dat zonnepanelen niet mogelijk zijn. Het is wel goed om te weten dat ze bij afwijkende situaties minder rendabel zijn, waardoor ze jou ook minder opleveren.

Reacties (0)

Geen reacties gevonden…

Plaats reactie