Goedkoopste energie

Vergelijk alle 57 energiedeals

Huisnr.

Toev.

Aantal personen

kWh

Zonnepanelen

0 kWh

Vul je verbruik zelf in

Alléén bij EnergieKiezer! Gratis
€10 Bol. logo of Powerbank t.w.v. €50
Klanten geven ons een 8,2
  • 100% onafhankelijk
  • Meer dan 20 jaar ervaring in vergelijken
  • Persoonlijke service

Hoe vind ik de goedkoopste energieleverancier?

1

Vul je postcode en het huisnummer

Op basis van deze gegevens kunnen we voor jou de beste persoonlijke deals vinden.

2

Vul je verbruik in

Zo kunnen wij een nauwkeurige prijsindicatie geven. Weet je dit niet? Dan maken we een nauwkeurige schatting van je verbruik.

3

Vergelijk alle leveranciers en filter op goedkoopste

Via onze vergelijker zie je direct wat de beste keuze is!

Wie is de goedkoopste energieleverancier?

Waar moet je op letten bij het kiezen van goedkoopste energieleverancier?

Wie is de goedkoopste energieleverancier?

Uiteraard moet je naast prijs met een aantal dingen rekening houden wanneer je energieleveranciers gaat vergelijken, namelijk:

  • Het verbruik
  • Het type contract
  • Kortingen
  • Duurzaamheid
de goedkoopste energieleverancier
de goedkoopste energieleverancier

1 Het verbruik

De tarieven voor energie zijn afhankelijk van je verbruik. Bij een hoog stroom- en gasverbruik is een ander energiecontract voordeliger dan bij een laag verbruik. Een goede manier om je verbruik te achterhalen, is door naar je huidige energierekening te kijken. Naast het verbruik speelt ook het type woning een rol. Een klein appartement is namelijk gemakkelijker te verwarmen dan een woning met drie verdiepingen.

2 Het type contract

Bij het vergelijken van contracten is het belangrijk om te letten op de verschillende contractsvormen. Je kunt filteren op dynamische, vaste en variabele contracten. Daarom is het raadzaam je goed in te lezen over de verschillende contracten voordat je een keuze maakt. In onze kennisbank vind je een artikel over de verschillen tussen de beschikbare energiecontracten waaruit je kunt kiezen.

3 Kortingen

Het is ook verstandig om te kijken of je in aanmerking komt voor kortingen of cadeaus bij een overstap via onze website. Denk hierbij aan een welkomstkorting, cashback, cadeaubon of een tablet. Veel energieleveranciers bieden kortingen aan om nieuwe klanten aan te trekken. De hoogte van de korting hangt vaak af van de duur van je contract en van de gekozen leverancier.

4 Duurzaamheid

De wereld verandert en energieleveranciers gaan hierin mee. Tegenwoordig kun je duurzame energie afsluiten bij verschillende leveranciers. Dit kan bij Budget Energie, Vattenfall, Eneco en Engie. Een deel van deze groene stroom is afkomstig uit Nederland, zoals wind-, zonne-, kern- of bio-energie. Via onze vergelijker kun je eenvoudig kiezen tussen groene en grijze stroom.

Goedkoopste energiecontract

Goedkoopste energiecontract 2024

Goedkoopste energiecontract

Welke leverancier je kiest, is ook afhankelijk van het type contract dat je selecteert. Je kunt kiezen uit een vast, dynamisch of variabel contract. Op onze website kun je ontdekken wat voor jou de beste keuze is, aangezien dit afhangt van verschillende factoren. Het vinden van de beste energieleverancier in 2024 is daardoor ook moeilijk te bepalen. Voor de ene gebruiker kan een vast contract voordeliger zijn, terwijl een ander goedkoper uit is met een dynamisch contract. Daarnaast heb je ook nog de keuze tussen een contract voor bepaalde of onbepaalde tijd.

Goedkoopste energieleveranciers vergelijken

Goedkoopste energieleveranciers vergelijken

Goedkoopste energieleveranciers vergelijken

Er zijn verschillende factoren die de prijs van een energieleverancier beïnvloeden. Dit betekent dat wat voor de ene persoon de goedkoopste energieleverancier is, niet per se de goedkoopste is voor iedereen.

Met onze vergelijker kun je gemakkelijk, op basis van jouw persoonlijke wensen en behoeften, de meest voordelige energieleverancier voor jou vinden.

Energie bespaartips

Bespaartips om zelf je energierekening te verlagen

Energie bespaartips

Er zijn veel manieren waarop je geld kunt besparen op je energierekening. Een eenvoudige manier om gas te besparen is door overdag de thermostaat op 18 graden in te stellen en 's nachts op 15 graden. Dit is effectief omdat het verwarmen van je huis de grootste impact heeft op je energierekening. Een andere nuttige tip is het plaatsen van reflecterende folie achter je radiatoren. Dit zorgt ervoor dat de warmte terug de kamer in kaatst, in plaats van in de muren te verdwijnen.

Ben je geïnteresseerd in meer handige bespaartips? Neem dan een kijkje in onze kennisbank.

Met spoed een nieuwe energieleverancier nodig?

Heb je met spoed een nieuwe energieleverancier nodig, bijvoorbeeld omdat je bent vergeten dit te regelen voor je verhuizing? Dan is het mogelijk om een spoedaanvraag te doen. Let er echter op dat niet alle energieleveranciers in Nederland deze optie bieden. Bovendien zal de nieuwe energieleverancier onderzoeken waarom stroom en gas op je adres zijn afgesloten.

Goedkoopste energie vergelijken

Prijs afhankelijk van je energieverbruik

Goedkoopste energie vergelijken

Hoe hoger je energieverbruik, des te hoger de energierekening uitvalt. Dit is natuurlijk logisch, maar maakt het tegelijkertijd moeilijk om eenvoudig te bepalen welke energieleverancier de goedkoopste is. Bovendien spelen andere factoren, zoals het type woning en de aanwezigheid van zonnepanelen, ook een rol.

Met onze energievergelijker kun je jouw postcode en geschat energieverbruik invoeren. Vervolgens heb je de mogelijkheid om je persoonlijke voorkeuren op te geven. Na het invullen van deze gegevens, presenteren we je een top 3 van opties die het beste aansluiten bij jouw situatie, rekening houdend met prijs en kwaliteit.

FAQ

1

Wat is momenteel de goedkoopste energieleverancier?

De goedkoopste energieleverancier is afhankelijk van het verbruik en de woning. In onze vergelijker kun je gemakkelijk zien wat de goedkoopste energieleverancier is op basis van jouw eigen gegevens.

2

Is ieder jaar overstappen voordelig?

Ieder jaar kan het lonen om over te stappen. In 2024 is het weer voordelig zijn om over te stappen naar een ander energiecontract. Doordat de energiemarkt wat rustiger is kun je ruim € 500,- besparen door van energiecontract te wisselen.

3

Hoe worden de prijzen berekend?

We gaan uit van een gemiddeld verbruik voor stroom en gas. De daadwerkelijke kosten kunnen hierdoor verschillen.