Stroom vergelijken

Bespaar tot

€ 900

Vergelijk alle 44 energiedeals

Huisnr.

Toev.

Aantal personen

kWh

Zonnepanelen

0 kWh

Alléén bij EnergieKiezer! Gratis
€10 Bol. logo of Powerbank t.w.v. €50
Klanten geven ons een 8,6
  • 100% onafhankelijk
  • Meer dan 20 jaar ervaring in vergelijken
  • Persoonlijke service

In 3 stappen stroom vergelijken

1

Vul je postcode en huisnummer in

Op basis van deze gegevens kunnen we voor jou de beste persoonlijke deals vinden.

2

Vul je verbruik in

Zo kunnen wij een nauwkeurige prijsindicatie geven. Weet je dit niet? Dan maken we een nauwkeurige schatting van je verbruik.

3

Vergelijk alle leveranciers

Via onze vergelijker zie je direct wat de beste energieleverancier is!

Stroom vergelijken 2024

Onafhankelijk stroom vergelijken

Stroom vergelijken 2024

Op EnergieKiezer.nl kun je op een onafhankelijke manier energie vergelijken. Doordat we geen specifieke afspraken hebben met leveranciers, bieden wij een transparante en betrouwbare vergelijking tussen diverse energieaanbieders. Het vergelijkingsproces is eenvoudig, toegankelijk en stelt jou in staat om controle over je energiekosten te krijgen.

Het vergelijken van verschillende energiecontracten kan financieel voordelig uitpakken. Er kan een aanzienlijk prijsverschil, soms wel honderden euro's, zijn tussen je huidige contract en dat van een andere energieleverancier. Ontdek daarom snel de beste deal met onze vergelijker!

Onafhankelijk stroom vergelijken

Waarom stroom vergelijken? 

Onafhankelijk stroom vergelijken

Omdat de stroomprijzen aanzienlijk kunnen variëren, is het verstandig om alle energieleveranciers te vergelijken. We streven ernaar om zowel de variabele als de dynamische tarieven van elke leverancier inzichtelijk te maken, waardoor je eenvoudig de voordeligste aanbieder van gas en elektriciteit kunt vinden. Let op: eventuele kortingen zijn in dit overzicht niet opgenomen

Wie heeft de goedkoopste stroom?

De goedkoopste stroomleverancier is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Je kunt dit gemakkelijk achterhalen door onze vergelijker in te vullen. Hiermee kun je verschillende stroomleveranciers en hun tarieven vergelijken, gebaseerd op jouw verbruik, postcode en persoonlijke wensen. Op deze manier vind je de goedkoopste stroomleverancier die het beste aansluit bij jouw behoeften.

Zakelijke stroom vergelijken

Stroom vergelijken zakelijk

Zakelijke stroom vergelijken

Via EnergieKiezer.nl kun je ook een zakelijk energiecontract afsluiten. Maar hoe kom je erachter welk contract het beste bij jouw bedrijf past? Door het verbruik in te voeren in onze vergelijker, kun je gemakkelijk zien welke energieleverancier het voordeligst is voor jouw bedrijf!

Stroomleveranciers 2024

Overstappen van stroomleverancier 2024

Stroomleveranciers 2024

Wil je graag overstappen van stroomleverancier, maar weet je niet welk contract past bij jouw situatie? Dan helpen de specialisten van EnergieKiezer.nl je graag bij je keuze. Via onze vergelijker kun je gemakkelijk alle energiecontracten vergelijken. Het kan namelijk zomaar zijn dat je veel geld kunt besparen door over te stappen naar een nieuw energiecontract. Wanneer je bent overgestapt, heb je in totaal 14 dagen bedenktijd.

Ga je verhuizen? Dan kun je vaak al 3 maanden van tevoren een nieuw contract aanvragen. Uiteraard gaat het contract pas in wanneer je bent verhuisd. Heb je nog geen huis, maar ga je wel in een nieuwe woning trekken? Dan ontvang je een brief van de netbeheerder.

Stroom vergelijken met water

In tegenstelling tot gas en stroom, is het niet mogelijk om de kosten voor water te vergelijken. In Nederland heeft elke regio een andere vaste waterleverancier. Je hebt daarom alleen invloed op de kosten van gas en elektriciteit. Helaas kun je geen water afsluiten in combinatie met een energiecontract.

Groene stroom vergelijken

Groene stroom

Groene stroom vergelijken

Vind jij duurzaamheid belangrijk? Dan kun je in onze energievergelijker ook groene stroom selecteren. Er zijn steeds meer leveranciers die dit aanbieden. In onze vergelijker kun je eenvoudig alle leveranciers zien die groene stroom aanbieden. Zo kun je een bewuste keuze maken en niet alleen kosten besparen, maar ook een positieve impact hebben op het milieu.

Energiebelasting

In 2024 vindt er een verschuiving plaats rondom de energiebelasting. Hierdoor gaat de energiebelasting voor stroom aanzienlijk omlaag. Door de lagere energiebelasting voor stroom wordt het aantrekkelijker voor zowel consumenten als bedrijven om over te stappen. De verschuiving in energiebelasting zal naar verwachting leiden tot een meer gelijkmatige verdeling van de lasten tussen gas- en stroomverbruikers en zal een belangrijke rol spelen in de overgang naar een duurzamere energievoorziening in Nederland.

Netbeheerders 2024

Netbeheerkosten

Netbeheerders 2024

Naast de kosten voor gas en stroom, zal je ook netbeheerkosten moeten betalen. Dit zijn de kosten waarmee je betaalt voor het transport van stroom en gas naar je woning. Door deze leveringskosten kan een netbeheerder nieuwe gasleidingen en elektriciteitskabels aanleggen.  De gemiddelde kosten per huishouden zijn ongeveer € 500 per jaar. Helaas kan je deze vaste leveringskosten niet wijzigen. 

Bereken je stroomverbruik 

Om energiecontracten goed te vergelijken, is het essentieel om inzicht te hebben in je eigen energieverbruik. Je kunt jouw verbruik eenvoudig aflezen van je energierekening. In situaties zoals verhuizingen, samenwonen of de verwachting van een kind, kunnen de kosten voor gas en licht veranderen. In dergelijke gevallen is het raadzaam een schatting te maken via onze website. Op deze manier krijg je inzicht in het gemiddelde verbruik van een huishouden met een vergelijkbaar type woning. Het helpt je bij het maken van een weloverwogen keuze bij het vergelijken van energiecontracten.

De huidige energiemarkt

De energiemarkt ondergaat voortdurend veranderingen die invloed hebben op gezinnen en bedrijven. Daarnaast kun je tegenwoordig, naast een vast en variabel tarief, ook kiezen voor een dynamisch tarief. Al deze factoren hebben invloed op jouw energierekening, en het is dus belangrijk om goed op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen op de energiemarkt. Het regelmatig overstappen naar een andere energieleverancier kan lonen om te profiteren van acties en aanbiedingen. Het is dus verstandig om de ontwikkelingen op de energiemarkt goed in de gaten te houden en regelmatig te controleren of je nog wel het voordeligste tarief hebt.

Laatste nieuws

Salderingsregeling

Salderingsregeling

Bij salderen kunnen zonnepaneelgebruikers hun opgewekte energie verrekenen met eigen verbruik.

author
Door: Rosa Boogaard
24-4-2024 | Aangepast 24-4-2024
Groene stroom

Groene stroom

Op deze pagina lees je de belangrijkste informatie rondom groene stroom en energie.

author
Door: Rosa Boogaard
25-3-2024 | Aangepast 25-3-2024
eindafrekening en jaarafrekening energie

Actuele energieprijzen

Op deze pagina vind je de belangrijkste informatie rondom de actuele energieprijzen.

author
Door: Rosa Boogaard
27-5-2024 | Aangepast 27-5-2024

FAQ

1

Hoeveel kosten ben ik kwijt aan gas water licht?

Dit is helemaal afhankelijk van je verbruik en type woning. Via onze website kan je een inschatting maken hiervan.

2

Hoe werkt overstappen van gas licht?

Via onze website kan je een nieuwe leverancier uitkiezen. Door je aan te melden bij een nieuwe leverancier, word je oude energiecontract automatisch stopgezet. Hou er wel rekening mee dat er een bepaalde tijd zit tussen het aanvragen en wanneer je nieuwe energiecontract in gaat.

3

Aan wie moet ik mijn meterstanden doorgeven als ik overstap?

De meterstanden moet je doorgeven aan de nieuwe energieleverancier. Deze zorgt er voor dat het wordt doorgegeven aan de netbeheerder. Wanneer je dit niet doet gaat de netbeheerder zelf een berekening maken die vaak nadeliger is.