Groenste energieleverancier 2024

Bespaar tot

€ 1050

Vergelijk alle 43 energiedeals

Huisnr.

Toev.

Aantal personen

kWh

Zonnepanelen

0 kWh

Vul je verbruik zelf in

Alléén bij EnergieKiezer! Gratis
€10 Bol. logo of Powerbank t.w.v. €50
Klanten geven ons een 8,6
 • Bekijk alle energieleveranciers
 • Kies de beste energiedeal
 • Bespaar honderden euro's per jaar!

Hoe vind je de groenste energieleverancier?

1

Vul je postcode en het huisnummer

Op basis van deze gegevens kunnen we voor jou de beste persoonlijke deals vinden.

2

Vul je verbruik in

Zo kunnen wij een nauwkeurige prijsindicatie geven. Weet je dit niet? Dan maken we een nauwkeurige schatting van je verbruik.

3

Vergelijk alle leveranciers en filter op duurzaamheid

Via onze vergelijker zie je direct wat de beste energieleverancier is!

Groene energieleverancier

Wat is groene energie?

Groene energieleverancier

Groene stroom is energie opgewekt uit onuitputtelijke energiebronnen, zoals zonne-energie, windenergie en waterkracht. Bij het opwekken van deze duurzame energie komen er geen of weinig schadelijke stoffen vrij, hierdoor mag de stroom 'duurzaam' worden genoemd. De energie moet aan een aantal eisen voldoen voordat het groen genoemd mag worden:

 • Het mag de lucht niet vervuilen.
 • Het moet uit een onuitputtelijke bron komen.
 • Het mag geen negatieve invloeden hebben op de omgeving en het mag niet bijdragen aan klimaatverandering.

Hoe wordt de groenste energieleverancier onderzocht?

Voorheen deden WISE en Natuur & Milieu onderzoek naar de duurzaamheidsprestaties van Nederlandse energieleveranciers. Dit onderzoek biedt meer inzicht, zodat je als consument een weloverwogen keuze kunt maken. Uit de resultaten blijkt welke leveranciers daadwerkelijk duurzaam zijn en welke juist vervuilend zijn.

Op dit moment is er geen ander nationaal onderzoek in Nederland dat op leveranciersniveau naar duurzaamheid kijkt, dus heeft EnergieKiezer.nl besloten om zelf een onderzoek uit te voeren.

Groenste energieleverancier onderzoeken

Hoe bepalen we wat de groenste energieleverancier is?

Groenste energieleverancier onderzoeken

Aangezien WISE gestopt is met hun onderzoek, heeft EnergieKiezer.nl haar eigen onderzoek uitgevoerd. We beoordelen energieleveranciers op diverse criteria om een duurzaamheidsscore toe te kennen, variërend van 1 tot 10, waarbij 10 het meest duurzaam is.

De criteria zijn als volgt:

 • Levert de energieleverancier alleen grijze stroom/gas? Dan krijgt de leverancier 2 van de 10 punten.
 • Biedt de energieleverancier alleen Europese windstroom en grijs gas? Dan krijgt de leverancier 4 van de 10 punten.
 • Levert de energieleverancier alleen Europese windstroom en bieden zij de optie voor CO2-gecompenseerd gas? Dan krijgt de leverancier 6 van de 10 punten.
 • Biedt de energieleverancier een combinatie van Europese windstroom, Nederlandse windstroom en de optie voor CO2-gecompenseerd gas? Dan krijgt de leverancier 7 van de 10 punten.
 • Levert de energieleverancier uitsluitend Nederlandse groene stroom en de optie voor CO2-gecompenseerd gas? Dan krijgt de leverancier 8 van de 10 punten.
 • Biedt de energieleverancier uitsluitend Nederlandse groene stroom en CO2-gecompenseerd gas aan? Dan krijgt de leverancier 10 van de 10 punten.
De groenste energieleveranciers 2024

De groenste energieleveranciers 2024

De groenste energieleveranciers 2024

Om een duidelijk beeld te krijgen van hoe duurzaam de energieleveranciers zijn, hebben we elke leverancier beoordeeld. De resultaten zijn als volgt:

Groenste energieleveranciers 2024

Wat is de beste groene energieleverancier?

Groenste energieleveranciers 2024

De beste groene energieleveranciers volgens het EnergieKiezer onderzoek zijn als volgt:

 • Coolblue Energie
 • Greenchoice
 • Pure Energie
 • Tibber
 • Vandebron
 • PowerPeers

GvO's en CvO's

Sinds 1 januari 2020 is het verplicht om alle geleverde elektriciteit te certificeren, wat bekend staat als "full disclosure". Voorheen gold deze regeling alleen voor groene stroom, waarbij een bewijs van herkomst moest worden geleverd in de vorm van Garanties van Oorsprong. Nu geldt deze verplichting ook voor grijze stroom, waarvoor een Certificaat van Oorsprong nodig is.

Deze regeling is ingevoerd om volledige transparantie te bieden aan consumenten en bedrijven over de herkomst van de elektriciteit die zij gebruiken. Het doel is om consumenten bewust te maken van de impact van hun energieverbruik.

Beste energieleverancier

Wat is de beste energieleverancier voor jou?

Beste energieleverancier

De beste energieleverancier voor jou hangt af van jouw persoonlijke situatie. Factoren zoals je energieverbruik, type woning, gezinsgrootte en individuele wensen spelen hierbij een rol.

Als je op zoek bent naar de beste energieleverancier voor zonnepanelen, zijn er andere aspecten om rekening mee te houden. 

Door je wensen en behoeften door te geven in onze energievergelijker, kunnen we het juiste aanbod voor je vinden dat perfect aansluit op jouw situatie. Of je nu op zoek bent naar groene energie, een specifiek type contract, of extra services zoals zonnepanelen of energiebesparende opties, wij helpen je om de beste energieleverancier te vinden die aan al jouw eisen voldoet.

Groene energieleveranciers vergelijken

Duurzame energieleveranciers vergelijken

Groene energieleveranciers vergelijken

Wil jij overstappen naar een duurzame energieleverancier? Gebruik dan de vergelijker van EnergieKiezer.nl! Zo ontdek je snel en gemakkelijk het duurzame energieaanbod en vind je gemakkelijk het juiste energiecontract. Gebruik onze vergelijkingstool om te zien welke energieleveranciers duurzame energie aanbieden en het beste bij jouw voorkeuren passen. Geef simpelweg jouw wensen door, en wij presenteren de beste opties voor jou. Kies vandaag nog voor een duurzamere toekomst met EnergieKiezer!