Kies en vergelijk

Overstappen

Bespaar

Zakelijke energie

Ben jij ondernemer en opzoek naar een goedkoop zakelijke energiecontract? Door middel van het overstappen naar een nieuwe leverancier kan jij honderden euro's per maand besparen.

Nu met gratis overstapcadeau: Bol.com bon t.w.v. € 10,00

Eenvoudig energietarieven vergelijken en afsluiten

100% onafhankelijk
Al meer dan 15 jaar ervaring
Persoonlijke service

In 3 stappen Zakelijke energie vergelijken

1

Vul de postcode in van je bedrijfspand

Op basis van deze gegevens kunnen we voor jouw bedrijf de beste deals vinden.

2

Vul je verbruik in

Zo kunnen wij een nauwkeurige prijsindicatie geven. Weet je dit niet? Dan maken we een nauwkeurige schatting van je verbruik.

3

Vergelijk alle leveranciers

Zo kunnen wij een nauwkeurige prijsindicatie geven. Weet je dit niet? Dan maken we een nauwkeurige schatting van je verbruik.

zakelijke energie vergelijken

Zakelijke energie vergelijken

zakelijke energie vergelijken

Zakelijke energie is energie die geleverd wordt aan een pand met een zakelijke bestemming (denk aan kantoren, sportscholen, winkels etc.). Wanneer je als ZZP'er vanuit huis werkt kun je ook kiezen voor zakelijke energie. Wanneer je als ondernemer op zoek bent naar een nieuw energiecontract is het verstandig om de tarieven van de energieleveranciers goed met elkaar te vergelijken. Zo kan een overstap voor zelfstandigen of MKB'ers al een paar honderd euro opleveren en bespaar je als grootzakelijk verbruiker jaarlijks al snel een paar duizend euro. Maar wat is zakelijke energie eigenlijk, wanneer heb je dit nodig en hoe gaat dit in zijn werk?

Welke zakelijke energiecontracten bestaan er?

Energie voor ondernemers kan bestaan uit stroom en gas of een van beide. Er bestaan verschillende soorten contracten. Zo wordt onderscheid gemaakt tussen kleinzakelijke verbruikers (zelfstandige en MKB'er) en grootzakelijk verbruikers. Het type contract hangt voornamelijk af van hoeveel je verbruikt en van de leverancier. Wij zetten de verschillen voor je op een rij!

Energiecontracten voor ZZP & MKB

  • Je betaalt een vast maandtarief (voorschot). Achteraf ontvang je de jaarrekening.
  • Je ontvangt een factuur voor energielevering en netbeheer.
  • Je hebt een elektriciteitsaansluiting van maximaal 3 x 80 Ampère en/of een gasaansluiting van maximaal 40 m³ per uur. Jaarlijks verbruik je minder dan 100.000 kWh en/of 170.000 m3.
  • Bij ZZP moet het adres een woonbestemming hebben in het Kadaster. 
  • Voor MKB moet het adres een andere bestemming dan woonbestemming hebben in het Kadaster.

Energiecontracten voor grootzakelijk verbruik

  • Je betaalt het energieverbruik maandelijks achteraf (gebaseerd op werkelijk verbruik).
  • Je hebt een elektriciteitsaansluiting die groter is dan 3 x 80 Ampère en/of je gasaansluiting groter dan 40 m³ per uur. Jaarlijks wordt meer dan 100.000 kWh en/of 170.000 m3 verbruikt (grootverbruiker). 
  • Het adres heeft een andere bestemming dan een woonbestemming in het Kadaster.

Verschillen tussen zakelijke- en particuliere energie

De contracten voor kleinzakelijke energie en particuliere energie lijken best op elkaar. Toch zitten hier enkele belangrijke verschillen tussen. Wanneer je een zakelijk energiecontract aanvraagt is een deel van de energierekening aftrekbaar bij de belastingdienst. Daarnaast mag ook de BTW worden teruggevorderd. Toch zijn de contracten bij zakelijke energie voor zzp'ers vaak wat duurder dan particuliere energie. Dus werk je vanuit huis en gebruik je alleen een laptop dan is een particulier contract meestal voldoende. Uiteraard helpen we graag met een energiecontract dat bij je past. 

Mag je zelf kiezen tussen een zakelijk of particulier energiecontract?

Als zelfstandige aan huis (kleinverbruikers) mag je kiezen of je een particulier of zakelijk contract afsluit. Hierbij is het vooral van belang om te letten op hoeveel energie je daadwerkelijk verbruikt. Vaak heb je aan een particulier energiecontract voldoende. Wanneer het energieverbruik toeneemt is het wel raadzaam om energie zakelijk af te nemen. Als grootverbruiker heb je altijd een zakelijk energiecontract nodig en heb je dus geen keuze. 

Duurzame zakelijke energie

Steeds meer ondernemers kiezen voor duurzame energie. Er is dan sprake van groene stroom en gas dat wordt opgewekt uit wind, zon en water. Ook kun je zelf stroom opwekken met zonnepanelen bij je thuis of op het dak van je bedrijf. Wanneer je te veel stroom hebt opgewekt kun je dit terugleveren aan de netbeheerder, wat weer voordeliger is voor je energierekening. 

Laatste nieuws

Verschil tussen een vast, variabel of dynamisch energiecontract
Vast, variabel of dynamisch energiecontract

Lees alles over de verschillende energiecontracten

Groene stroom
Groene stroom

Op deze pagina lees je de belangrijkste informatie rondom groene stroom en energie.

FAQ

1

Is zakelijke energie goedkoper?

Nee.Het is niet goedkoper dan particuliere energie. Als bedrijf liggen de prijzen vaak hoger gezien de tarieven overdag het hoogst zijn.

2

Wanneer gaan de normaal- en daluren in? 

De tijden voor het normaal- en daltarief zijn afhankelijk van de netbeheerder in de betreffende regio. Vrijwel alle netbeheerders schakelen op daltarief van 23.00 uur tot 7.00 uur op doordeweekse dagen, in het weekend (vrijdagavond tot maandagochtend) en op erkende feestdagen. In Noord-Brabant en Limburg zijn de daluren van 21.00 uur tot 7.00 uur.

3

Wat is groen gas?

Groen gas is gas gemaakt uit duurzame energiebronnen. Bijvoorbeeld gas wat ontstaat bij het gisten van biomassa of bij het zuiveren van rioolwater. In Nederland wordt groen gas amper aangeboden, veel leveranciers bieden wel CO2-gecompenseerd gas aan voor aardgas.