Gas en licht vergelijken

Vergelijk alle 57 energiedeals

Huisnr.

Toev.

Aantal personen

kWh

Zonnepanelen

0 kWh

Vul je verbruik zelf in

Alléén bij EnergieKiezer! Gratis
€10 Bol. logo of Powerbank t.w.v. €50
Klanten geven ons een 8,2
  • 100% onafhankelijk
  • Al meer dan 15 jaar ervaring
  • Persoonlijke service

In 3 stappen energie vergelijken en besparen

1

Vul je verwachte verbruik in

Zo kunnen wij een nauwkeurige prijsindicatie geven. Weet je dit niet? Dan helpen wij je met schatten.

2

Vergelijk het complete aanbod

Via onze vergelijker zie je direct het beste aanbod dat aansluit bij je verbruik en persoonlijke wensen. Op prijs & kwaliteit!

3

Gratis overstappen

Via Energiekiezer stap je gratis over van leverancier. Hierdoor bespaar je honderden euro's per jaar.

Overstapcadeau

Exclusief bij EnergieKiezer: Gratis €10 Bol. bon óf Powerbank t.w.v. € 50!

Overstapcadeau

Stap gratis over en kies je gratis overstapcadeau Wees er snel bij, want op = op! (Nog 1.467 beschikbaar)

EnergieKiezer en ZorgKiezer

Van de makers van Zorgkiezer

EnergieKiezer en ZorgKiezer

EnergieKiezer is onderdeel van de DGN Groep; andere merken van DGN zijn ZorgKiezer.nl, DeGoedkoopsteNotaris.nl en Hypotheek24.nl. Vergelijken zit in ons DNA. Daarom vergelijken wij nu ook alle energiedeals, zodat jij weet wat het beste bij jouw situatie past.

Alle leveranciers

Transparant vergelijken

Alle leveranciers

Wij vergelijken de Nederlandse energieleveranciers, niet alleen op prijs, ook kijken we naar wat voor jouw situatie het beste is. We nemen factoren mee als duurzaamheid en welke extra’s elke leverancier biedt. Zo kunnen wij jou altijd de best passende deals bieden!

Onafhankelijk gas licht vergelijken

Onafhankelijk gas en licht vergelijken

Onafhankelijk gas licht vergelijken

Doordat de prijzen voor gas en elektriciteit het afgelopen jaar aanzienlijk zijn gestegen, denken veel mensen dat het weinig zin heeft om over te stappen naar een andere energieleverancier. Toch kunnen de tarieven onderling behoorlijk verschillen. Tussen je huidige contract en een contract bij een andere energieleverancier kan gemakkelijk een verschil van honderden euro's ontstaan. Daardoor kun je uiteindelijk veel goedkoper uit zijn.

Via EnergieKiezer.nl kun je gemakkelijk de beste energiedeal vinden, afgestemd op je verbruik, persoonlijke wensen en behoeften!

Gas en licht vergelijken huurwoning

Bij het huren van een woning zijn de kosten voor gas en licht soms inbegrepen in de huurprijs, waarbij deze kosten onder 'servicekosten' vermeld worden. Dit is echter niet altijd het geval. Als huurder moet je soms zelf een energieleverancier kiezen en de kosten voor gas en licht betalen. In zo'n situatie is het aan te raden om verschillende energieleveranciers te vergelijken om zo op je energierekening te besparen.

Gas en licht vergelijken energieleveranciers

Leveranciers vergelijken

Gas en licht vergelijken energieleveranciers

Aangezien de prijzen van gas en licht behoorlijk kunnen variëren, is het verstandig om energieleveranciers met elkaar te vergelijken. In het onderstaande voorbeeld tonen wij zowel de variabele als de dynamische tarieven per leverancier. Hierdoor kun je gemakkelijk de meest voordelige aanbieder van gas en licht vinden. Let op: eventuele kortingen zijn in dit voorbeeld niet meegenomen.

Prijsplafond voor energie

Per 1 januari 2024 is het prijsplafond voor energie opgeheven. Sinds 1 januari 2023 was er een prijsplafond in Nederland van invloed op de tarieven voor gas en elektriciteit. Dit prijsplafond was ingesteld zodat mensen met een hoge energierekening korting kunnen krijgen. Hierdoor kun je profiteren van de maximale tarieven per kilowattuur (kWh) en per kubieke meter gas.

Overstappen van gas en licht

Overstappen van gas en licht 2024

Overstappen van gas en licht

Wil je overstappen van gas en elektriciteit, maar weet je niet waar je moet beginnen? De specialisten van EnergieKiezer staan klaar om je hierbij te helpen. Je kunt je huidige contract eenvoudig vergelijken met energiecontracten van andere leveranciers. Het is goed mogelijk dat je aanzienlijk kunt besparen door over te stappen naar een nieuw energiecontract. Ben je niet zeker over je keuze? Dan heb je recht op een bedenktijd van in totaal 14 dagen.

Ga je verhuizen? Dan is het vaak mogelijk om al drie maanden van tevoren gas en elektriciteit aan te vragen voor je nieuwe woning. Het contract gaat echter pas in op het moment dat je daadwerkelijk in je nieuwe huis woont. Als je nog geen huis hebt, maar binnenkort wel gaat verhuizen, ontvang je een brief van de netbeheerder met relevante informatie.

Duurzame energie 2024

Duurzame energie

Duurzame energie 2024

Vind je het belangrijk dat je nieuwe energieleverancier duurzaam is en groene stroom levert? Dit kun je eenvoudig aangeven in onze vergelijker; steeds meer leveranciers bieden deze optie aan. Op dit moment wordt ongeveer 70% van onze stroom opgewekt uit duurzame energiebronnen. In onze gas- en lichtvergelijker kun je niet alleen filteren op leveranciers die groene stroom bieden, maar ook selecteren op basis van het aantal personen in je huishouden, de looptijd van het contract en je verwachte verbruik in kilowattuur (stroom) en kubieke meter (gas). We gaan uit van een gemiddeld verbruik, maar je kunt dit altijd zelf aanpassen. Inzicht in je huidige verbruik vind je vaak terug in je huidige energiecontract.

Netbeheerkosten

Naast de kosten voor gas en elektriciteit, betaal je ook netbeheerkosten. Deze kosten vergoeden het transport van elektriciteit en gas naar je woning. Dankzij deze kosten kan de netbeheerder investeren in nieuwe gasleidingen en elektriciteitskabels. Gemiddeld bedragen deze kosten voor een huishouden ongeveer € 500 per jaar. Helaas zijn deze vaste leveringskosten voor stroom en gas niet aan te passen.

Wat is mijn verbruik?

Bereken je energieverbruik

Wat is mijn verbruik?

Om gas en licht te vergelijken, is het belangrijk om eerst inzicht te krijgen in je eigen energieverbruik. Dit kun je doorgaans afleiden van je energierekening. Echter, als je gaat verhuizen, samenwonen of een kind verwacht, kunnen de energiekosten veranderen. Op onze website kun je een inschatting maken van wat een gemiddeld huishouden verbruikt in een vergelijkbare woning als de jouwe. Bovendien kun je op onze website het jaarlijkse verbruik van afzonderlijke apparaten bekijken, wat helpt bij het maken van een nauwkeurige inschatting.

Veranderingen energietarieven

Veranderingen in de energiemarkt

Veranderingen energietarieven

De energiemarkt is onderhevig aan frequente veranderingen, waarbij tarieven bijna wekelijks verschuiven en zo invloed uitoefenen op je energierekening. Naast de keuze tussen een vast en een variabel tarief, is het tegenwoordig ook mogelijk om voor een dynamisch tarief te kiezen.

Het vergelijken van gas en licht kan door de frequente veranderingen vaak interessant zijn. Bekijk dus de looptijd van je contract en bepaal wanneer je zou kunnen overstappen.

Laatste nieuws

Energie  vergelijken

Energie vergelijken

Via onze vergelijker kan je binnen 5 minuten de beste deal vinden.

Hoe kun je besparen op de energierekening tijdens de koude dagen? 

Tijdens de koude wintermaanden verbruik je meer energie, het is daarom belangrijk om te besparen.

R

Door: Rosa Boogaard
25-3-2024 | Aangepast 25-3-2024
Groene stroom

Groene stroom

Op deze pagina lees je de belangrijkste informatie rondom groene stroom en energie.

R

Door: Rosa Boogaard
25-3-2024 | Aangepast 25-3-2024

FAQ

1

Hoeveel kosten ben ik kwijt aan gas water licht?

Dit is afhankelijk van je verbruik en jouw type woning. Via onze website kan je een inschatting maken hiervan.

2

Hoe werkt overstappen van gas licht?

Via onze website kan je een nieuwe leverancier uitkiezen. Door je aan te melden bij een nieuwe leverancier, word je oude energiecontract automatisch stopgezet. Hou er wel rekening mee dat er een bepaalde tijd zit tussen het aanvragen en wanneer je nieuwe energiecontract in gaat.

3

Aan wie moet ik mijn meterstanden doorgeven als ik overstap?

De meterstanden moet je doorgeven aan de nieuwe energieleverancier. Deze zorgt er voor dat het wordt doorgegeven aan de netbeheerder. Wanneer je dit niet doet gaat de netbeheerder zelf een berekening maken die vaak nadeliger is.