Kies en vergelijk

Overstappen

Bespaar

Gas en licht vergelijken

Met het vergelijken van gas en licht kan je maandelijks veel geld besparen. Via onze vergelijker heb je binnen enkele minuten de beste energieleverancier die past bij je wensen.

Nu met gratis overstapcadeau: Bol.com bon t.w.v. € 10,00

Eenvoudig energietarieven vergelijken en afsluiten

100% onafhankelijk
Al meer dan 15 jaar ervaring
Persoonlijke service

In 3 stappen Gas en licht vergelijken

1

Vul je postcode en huisnummer in

Op basis van deze gegevens kunnen we voor jou de beste persoonlijke deals vinden.

2

Vul je verbruik in

Zo kunnen wij een nauwkeurige prijsindicatie geven. Weet je dit niet? Dan maken we een nauwkeurige schatting van je verbruik.

3

Vergelijk alle leveranciers

Zo kunnen wij een nauwkeurige prijsindicatie geven. Weet je dit niet? Dan maken we een nauwkeurige schatting van je verbruik.

superheld

Onafhankelijk gas en licht vergelijken

superheld

Doordat de prijzen voor gas en licht het laatste jaar flink omhoog zijn gegaan,  denken mensen dat het weinig zin heeft om over te stappen naar een nieuwe leverancier. Toch kunnen tarieven behoorlijk van elkaar verschillen. Tussen je huidige contract en een andere energieleverancier, kan zomaar een verschil van honderden euro's zijn.  Hierdoor kan je dus veel goedkoper uit kan zijn. Vind de beste deal via onze energievergelijker.

Gas en licht vergelijken huurwoning

Bij het huren van een woning is gas en licht vaak inbegrepen in de huurprijs, de kosten worden dan benoemd onder 'service kosten'. Dit is niet altijd het geval waardoor je als huurder zelf een energieleverancier kiezen en betalen voor gas en elektriciteit. In dat geval is het slim om verschillende energieleveranciers met elkaar te vergelijken om zo te besparen op je energierekening.

Leveranciers vergelijken

Doordat de prijzen van gas en licht behoorlijk kunnen verschillen, is het goed om de leveranciers met elkaar te vergelijken. Wij tonen in onderstaand voorbeeld de variabele tarieven en de dynamische tarieven per leverancier zo kun je gemakkelijk de goedkoopste aanbieder van gas en licht vinden. Eventuele kortingen zijn hierbij niet meegenomen.

Prijsplafond voor energie

Sinds 1 januari 2023 is er een prijsplafond in Nederland. Dit is van invloed op de tarieven voor gas en licht.  Zo is het prijsplafond bedacht zodat mensen met een hoge energierekening, korting kunnen krijgen. Zo kan je profiteren van de maximum tarieven per kilowattuur (kwh) en per kuub gas. Zo krijg je korting op eerste 1.200 m3 gas en de eerste 2.900 kWh elektra. Er zijn ook energieleveranciers die prijzen aanbieden onder het prijsplafond. Budget energie is hier een voorbeeld van.

Overstappen van gas en licht 2023

Overstappen van gas en licht 2023

Overstappen van gas en licht 2023

Wil jij graag overstappen van gas en licht, maar weet je niet waar je moet zoeken? De specialisten van EnergieKiezer.nl kunnen je hierbij helpen. Zo kan je je eigen gas en licht rekening vergelijken met energiecontracten van andere leveranciers. Het kan namelijk zomaar zo zijn dat je veel geld kan besparen met het overstappen naar een nieuw energiecontract. Je hebt in totaal 14 dagen bedenktijd.

Ga je verhuizen? Dan kan je vaak al 3 maanden van te voren al gas en licht aanvragen. Uiteraard gaat het contract pas in, als je daadwerkelijk in je nieuwe huis woont. Heb je nog geen huis, maar ga je wel in een nieuwe woning trekken? Dan ontvang je een brief van de netbeheerder. 

zonnepanelen

Duurzame energie

zonnepanelen

Vind jij het belangrijk dat je nieuwe energieleverancier duurzaam is en groene stroom kan leveren? Er zijn steeds meer leveranciers die dit aanbieden. Zo wordt in totaal 70% van onze stroom gewekt uit duurzame energie.  In onze gas en licht vergelijker kan je filteren op aanbieders die groene stroom aanbieden. Ook kan je filteren op aantal personen, looptijd en wat je verwacht kwijt te zijn aan kwh (stroom) en m3 (gas). Over het algemeen gaan wij uit op basis van een gemiddeld verbruik, maar dit kan je zelf aanpassen. Inzicht in je verbruik kan je vaak vinden in je huidige contract.

Netbeheerkosten

Naast de kosten voor gas en elektra, zal je ook netbeheerkosten moeten betalen. Dit zijn de kosten waarmee je betaalt voor het transport van elektriciteit en gas naar je woning. Door deze leveringskosten kan een netbeheerder nieuwe gasleidingen en elektriciteitskabels aanleggen.  De gemiddelde kosten per huishouden zijn ongeveer €500 per jaar. Helaas kan je deze vaste leveringskosten voor stroom en gas niet wijzigen. 

Bereken je energieverbruik

Om gas licht te vergelijken moet je eerst inzicht krijgen in je eigen energieverbruik. Dit kan je gemakkelijk aflezen van je energierekening. Wanneer je echter gaat verhuizen, samenwonen of een kind verwacht, kunnen de kosten voor gas en licht anders zijn. Dan is het goed om een inschatting te maken via onze website. zo krijg je inzicht wat een gemiddeld huishouden verbruikt bij dezelfde type woning die jij hebt. Daarnaast kan je op onze website ook per apparaat bekijken wat het jaarlijks verbruikt, om een goede inschatting te maken.

Veranderingen in de energiemarkt

De energiemarkt verandert bijna wekelijks. Zo verschuiven de tarieven, wat van invloed is op je energierekening. Daarnaast kan je tegenwoordig naast een vast en variabel tarief ook kiezen voor een dynamisch tarief. Ook het prijsplafond is van invloed op je rekening. gas licht vergelijken kan door deze factoren vaak interessant zijn. Bekijk dus naar de looptijd van je contract en vanaf wanneer je zou kunnen overstappen.

Laatste nieuws

Energie vergelijken

Via onze vergelijker kan je binnen 5 minuten de beste deal vinden.

Verschil tussen een vast, variabel of dynamisch energiecontract
Vast, variabel of dynamisch energiecontract

Lees alles over de verschillende energiecontracten

FAQ

1

Hoeveel kosten ben ik kwijt aan gas water licht?

Dit is helemaal afhankelijk van je verbruik en type woning.  Via onze website kan je een inschatting maken hiervan.

2

Hoe werkt overstappen van gas licht?

Via onze website kan je een nieuwe leverancier uitkiezen. Door je aan te melden bij een nieuwe leverancier, word je oude energiecontract automatisch stopgezet. Hou er wel rekening mee dat er een bepaalde tijd zit tussen het aanvragen en wanneer je nieuwe energiecontract in gaat.

3

Aan wie moet ik mijn meterstanden doorgeven als ik overstap?

De meterstanden moet je doorgeven aan de nieuwe energieleverancier. Deze zorgt er voor dat het wordt doorgegeven aan de netbeheerder. Wanneer je dit niet doet gaat de netbeheerder zelf een berekening maken die vaak nadeliger is.