14 dagen bedenktijd
Binnen 5 minuten geregeld
Klanten geven ons een 8,6


KlantenserviceMorgen weer open vanaf 09:00

Vattenfall verlaagt gasprijs met 16%

Vattenfall is, na Essent, de tweede grote energiemaatschappij die zijn tarieven voor stroom en gas gaat verlagen. Zo dalen de tarieven voor mensen met een variabel energiecontract, wat geldt voor de helft van alle klanten bij Vattenfall

author
Door: Fabian Clemens
Geplaatst op: 27-2-2024
Laatste update: 4-4-2024
author
Door: Fabian Clemens
Geplaatst op: 27-2-2024
Laatste update: 4-4-2024

Daling tot wel 16,4 procent

Vattenfall gaat de stroomprijs verlagen van  33,94 cent naar 30,4 cent per kilowattuur. Dit is een daling van ruim 10 procent. Ook de gasprijs daalt van € 1,503 naar € 1,256, dit is een daling van 16,4 procent. Een forse daling voor stroom en gas die komt door de lagere handelsprijs voor gas. Dit is met name te danken aan de zachte winter die we in Europa hebben gehad

Doordat Vattenfall verschillende tarieven heeft per klantgroep, kan het zo zijn dat andere klanten al sinds 1 februari lagere tarieven hadden voor stroom en gas. In de eerste drie maanden van 2024 waren klanten wel duurder uit dan klanten van andere energieleveranciers.

Andere leveranciers verlagen ook hun prijzen

Naast Vattenfall hebben eerder al andere energieleveranciers hun tarieven voor gas en stroom verlaagd voor mensen met een variabel contract. Zo verlagen ook grote energieleveranciers als Essent en Budget energie de prijzen. Bij Essent daalt per 1 april de prijs voor stroom naar € 0,338 per kWh en de prijs voor gas naar € 1,328 per m³. Budget Energie verlaagt per 1 april de prijs voor stroom naar € 0,238 per kWh en de prijs voor gas naar € 1,101 per m³. Zo is Budget energie op dit moment nog steeds veel voordeliger. 

Energieleveranciers vergelijken

Wil jij inzicht in de huidige tarieven van alle energieleveranciers in Nederland? Dan kan je gebruik maken van onze energievergelijker. Hiermee zie je in één oogopslag de stroom- en gastarieven van variabele contracten. Ook kan je de tarieven van dynamische en vaste contracten inzien. Weet jij nog niet welk contract je moet kiezen? Bekijk dan onderstaande pagina.