14 dagen bedenktijd
Binnen 5 minuten geregeld
Klanten geven ons een 8,6


KlantenserviceMorgen weer open vanaf 09:00

Tibber betaalt klanten die stroomnet ontlasten

Tibber gaat klanten betalen als ze hun apparaten automatisch laten aansturen. Hierdoor kunnen apparaten uitgeschakeld worden als het stroomnetwerk overbelast is en ingeschakeld worden als het rustiger is. De energieleverancier probeert zo de problemen met het overvolle netwerk deels op te lossen.

author
Door: Fabian Clemens
Geplaatst op: 5-3-2024
Laatste update: 4-4-2024
Tibber beloont klanten stroomnet
author
Door: Fabian Clemens
Geplaatst op: 5-3-2024
Laatste update: 4-4-2024

Problemen op het stroomnet

Er zijn al enige tijd problemen met het stroomnetwerk. De oorzaak hiervan is dat veel mensen in Nederland duurzame maatregelen treffen. Ze installeren zonnepanelen en leggen laadpalen aan voor hun elektrische auto’s. Omdat zonnepanelen vaak meer stroom opwekken dan huishoudens nodig hebben, kan de overige stroom teruggeleverd worden aan het netwerk. Echter, het netwerk heeft beperkte capaciteit, waardoor het overbelast kan raken. Dit gebeurt vooral overdag, wanneer zonnepanelen het meest opwekken en dus ook het meest terugleveren aan het net. Om dit probleem aan te pakken, introduceert Tibber de Grid Rewards. Hierbij worden mensen beloond voor het uitschakelen van hun apparaten tijdens drukke momenten op het stroomnetwerk.

Grid Rewards van Tibber

Grid Rewards is een initiatief van Tibber om klanten aan te moedigen hun energieverbruik te verminderen tijdens piekuren. Het principe is dat bij hoge vraag naar elektriciteit en beperkt aanbod de prijzen stijgen. Door verbruik te verminderen of te verplaatsen naar momenten met lagere vraag, kunnen klanten helpen het netwerk te stabiliseren en ontvangen hiervoor een financiële beloning. Het is belangrijk te weten dat alleen klanten met een dynamisch energiecontract zich kunnen aanmelden voor Grid Rewards.

Je dient zelf je apparaten te registreren in het systeem van Tibber. Daarna gebeurt de rest automatisch: Tibber schakelt je apparaten naar behoefte in of uit. Volgens de energieleverancier kunnen klanten gemiddeld €106 per jaar verdienen door deel te nemen aan Grid Rewards.

Tibber vergelijken met andere energieleveranciers

Wil je het energiecontract van Tibber vergelijken met dat van andere energieleveranciers? Gebruik dan onze energievergelijker. Zo krijg je een overzichtelijk beeld van de energieleverancier die het beste bij je past en kan je een energiecontract afsluiten. Het is ook raadzaam om na te gaan welk type contract het beste aansluit bij je behoeften: vast, variabel of dynamisch. Klik op de onderstaande knop om de verschillen tussen de contracttypen te bekijken.