14 dagen bedenktijd
Binnen 5 minuten geregeld
Klanten geven ons een 8,6


Pure Energie rekent vanaf nu terugleverkosten

Pure Energie is de volgende energieleverancier die terugleverkosten gaat rekenen.  Na energieleveranciers als Eneco, Budget energie en VandeBron gaat ook Pure Energie de kosten verrekenen bij zijn klanten. Het maandbedrag dat je kwijt bent, is daarbij afhankelijk van de hoeveelheid stroom die je teruglevert aan het net.

author
Door: Fabian Clemens
Geplaatst op: 9-4-2024
Laatste update: 10-4-2024
author
Door: Fabian Clemens
Geplaatst op: 9-4-2024
Laatste update: 10-4-2024

Waarom rekenen energieleveranciers terugleverkosten?

Huishoudens met zonnepanelen wekken overdag als de zon schijnt veel stroom op en leveren dit terug aan het net. Hierdoor ontstaat er een overschot. Overdag zijn mensen weinig thuis en hebben dus ook minder stroom nodig. Het overschot aan stroom moet de energieleverancier ook overdag kwijt, maar ze kunnen dit niet allemaal verkopen, omdat er minder vraag is naar stroom. Hierdoor maakt een energieleverancier verlies. Om niet alle kosten zelf te hoeven dekken, brengen ze een deel in rekening bij hun klanten door middel van terugleverkosten.

Hoe meer je teruglevert, hoe hoger de terugleverkosten

Hoe meer je teruglevert aan Pure Energie, hoe hoger je terugleverkosten zijn. De energieleverancier maakt hierbij gebruik van 9 schalen. Zit je in schaal 1 (0 tot 500 kwh per jaar) dan hoef je niks te betalen. Zit je in de hoogste schaal (>15.000 kwh per jaar) dan betaal je 178,50 per maand.  Zie hieronder een overzicht van de 9 verschillende schalen met daarbij het maandbedrag dat je gaat betalen.

terugleverkosten pure energie

Terugleververgoeding en salderen

Wanneer je stroom teruglevert, wordt er eerst gesaldeerd voor je een teruglevergoeding krijgt. Dit werkt als volgt:

De stroom die je zelf opwekt en teruglevert aan het net, wordt afgetrokken van je eigen stroomverbruik. Aan het eind van het jaar kijk je hoeveel stroom je hebt verbruikt en hoeveel je hebt teruggeleverd. Heb je meer stroom teruggeleverd dan je hebt verbruikt, dan ontvang je voor dat overschot een terugleververgoeding van je energieleverancier.  Bij Pure Energie krijg je € 0,06 per Kwh. Daarnaast betaal je voor alle stroom die je teruglevert aan het net terugleverkosten.