Kies en vergelijk

Overstappen

Bespaar

Goedkoopste energie

Nu met gratis overstapcadeau: Bol.com bon t.w.v. € 10,00

Eenvoudig energietarieven vergelijken en afsluiten

100% onafhankelijk
Al meer dan 15 jaar ervaring
Persoonlijke service

Hoe vind ik de goedkoopste energieleverancier?

1

Vul je postcode en het huisnummer

Op basis van deze gegevens kunnen we voor jou de beste persoonlijke deals vinden.

2

Vul je verbruik in

Zo kunnen wij een nauwkeurige prijsindicatie geven. Weet je dit niet? Dan maken we een nauwkeurige schatting van je verbruik.

3

Vergelijk alle leveranciers en filter op goedkoopste

Zo kunnen wij een nauwkeurige prijsindicatie geven. Weet je dit niet? Dan maken we een nauwkeurige schatting van je verbruik.

de goedkoopste energieleverancier

Waar moet je op letten bij het kiezen van goedkoopste energieleverancier?

de goedkoopste energieleverancier

Uiteraard moet je naast prijs met een aantal dingen rekening houden wanneer je een nieuwe leverancier gaat, namelijk:

  • Verbruik bepalen
  • Type contract
  • Kortingen
  • Duurzame energie
de goedkoopste energieleverancier
de goedkoopste energieleverancier

1 Verbruik bepalen

Uiteraard zijn de prijzen die jij voor energie gaat betalen, afhankelijk van je verbruik. Zo kan het zo zijn dat je er een andere energieleverancier uit de vergelijker komt als je een laag verbruik invult of als je een hoog verbruik invult. Een goede manier om te achterhalen hoeveel je verbruikt is om te kijken naar je huidige energierekening. Ook is het afhankelijk van het type woning dat je hebt. Je kan je voorstellen dat het makkelijker is om een klein appartement te verwarmen dan een woning met drie etages.

2 Type contract

Het is ook afhankelijk van het type contract dat je wil gaan afsluiten. Zo komen er verschillende energieleveranciers uit onze vergelijker als je filtert op dynamische- vast- en variabel contract. Lees je daarom goed in in de verschillende contracten en welke energieleverancier de beste keuze is.  Wij hebben een artikel geschreven over de verschillen tussen de energiecontracten waaruit je kan kiezen.

3 Kortingen

Ook is het goed om te kijken of je een korting kan krijgen wanneer je gaat overstappen via onze website. Denk bijvoorbeeld aan een welkomstkorting, cashback, cadeaubon of een tablet. Om nieuwe klanten aan te trekken geven leveranciers namelijk kortingen waarvan jij kan profiteren. De hoogte van de korting is vaak afhankelijk van de duur van je contract en uiteraard de leverancier die je kiest. 

4 Duurzame energie

De wereld verandert en de energieleveranciers gaan hierin mee. Zo kan je tegenwoordig duurzame energie afsluiten bij verschillende leveranciers. Denk hierbij aan budget energie, Vattenfall, Eneco of Engie. Voor een deel is deze groene stroom afkomstig uit Nederland. Denk bijvoorbeeld aan wind-energie, zonne-energie, kernenergie of Bio-energie. Via onze vergelijker kan je gemakkelijk besparen op groene stroom. 

Goedkoopste energiecontract 2023

Welke leverancier je gaat kiezen, is ook afhankelijk van je voor welk contract je gaat. Zo kan je kiezen uit een vast-, dynamisch- of variabel contract. Bekijk onze website om erachter te komen wat voor jou de beste keuze is. Dit is namelijk afhankelijk van veel factoren. Het vinden van de goedkoopste energieleverancier van 2023 is daardoor ook moeilijk te bepalen. Voor de ene gebruiker kan een vast contract bij budget energie weer goedkoper zijn, terwijl een ander goedkoper uit is met een dynamisch contract bij Essent. Daarnaast heb je ook nog de keuze uit een contract voor bepaalde of onbepaalde tijd.

Goedkoopste energieleverancier vergelijken

Er zijn veel factoren die de prijs van een energieleverancier bepalen. Dit betekent dat de goedkoopste energieleverancier voor iemand mogelijk niet de goedkoopste is voor iemand anders. Via onze vergelijker kun je op basis van jouw wensen en behoeften de voordeligste energieleverancier vinden.

bespaartips

Bespaartips om zelf je energierekening te verlagen

bespaartips

Uiteraard zijn er ook simpele manieren om minder geld kwijt te zijn aan stroom en gas.  Zo kan je gemakkelijk gas besparen door de thermostaat overdag op 18 graden te zetten en in de nacht op 15 graden. Omdat de verwarming van je huis de grootste invloed heeft op je energierekening, kan het verlagen ervan zorgen voor een aanzienlijk lagere energierekening. Een andere tip is om reflecterende folie achter je radiatoren te plaatsen. Dit zorgt er namelijk voor dat de warmste weer terug je woning in gaat en niet in de muren gaat zitten. Wil jij stroom besparen? Zorg er dan voor dat je minder vaak gebruik maakt van je wasmachine en  droger en dat je altijd je stekkers uit het stopcontact haalt.

Spoed om goedkoopste energieleverancier te vinden

Moet jij snel een nieuwe energieleverancier vinden omdat je dit bijvoorbeeld vergeten was te regelen voor je verhuizing? Ook kan het zijn dat je stroom- en gas werd afgesloten omdat je een betaalachterstand hebt of dat er een gaslek was. Heb jij snel stroom en gas nodig? Dan kan je een spoedaanvraag doen. Hou er wel rekening mee dat niet bij alle leveranciers in Nederland kan. Daarnaast zal de nieuwe energieleverancier onderzoek doen naar de reden dat stroom en gas is afgesloten op je adres.

Prijs afhankelijk van je energieverbruik

Hoe meer je verbruikt, hoe hoger de energierekening. Dat is natuurlijk logisch, maar hierdoor is het ook lastig om makkelijk te zeggen wat van alle energieleveranciers de goedkoopste is. Ook is het afhankelijk van je type woning, of je zonnepanelen hebt. Via onze energievergelijker kan je je postcode invullen en je gebruik schatten. Na het invullen van de gegevens krijg je een top 3 getoond met de beste prijs/kwaliteit.

FAQ

1

Wat is momenteel de goedkoopste energieleverancier?

Bekijk onze pagina om erachter te komen waar jij de beste energieprijzen kan vinden.

2

Is ieder jaar overstappen voordelig?

Doordat energieleveranciers de goedkoopste willen zijn om nieuwe klanten aan te trekken, is het zeker voordelig om elk jaar over te stappen. Zo kan je genieten van een hoge welkomstkorting of lagere prijzen voor gas-en stroom.

3

Hoe worden de prijzen berekend?

We gaan uit van een gemiddeld verbruik voor stroom en gas. De daadwerkelijke kosten kunnen hierdoor verschillen.