Energieleverancier Powerpeers gaat ook vaste terugleverkosten rekenen
Powerpeers is de volgende leverancier die terugleverkosten gaat rekenen voor klanten met zonnepanelen. Dit is op 15 mei bekendgemaakt. Deze kosten gelden voor klanten die op of na 16 mei 2024 een vast contract hebben afgesloten en klanten met een variabel contract vanaf 1 juli 2024.
Powerpeers rekent vaste terugleverkosten vanaf 1.000 kWh
Bij Powerpeers betaal je pas vaste terugleverkosten wanneer je meer dan 1.000 kWh teruglevert aan het net. Deze kosten variëren afhankelijk van het type contract en kunnen tussen € 0,03 en € 0,11 per kWh liggen. De kosten gelden voor klanten die op of na 16 mei 2024 een vast contract hebben afgesloten. Dit geldt ook voor klanten met een variabel contract vanaf 1 juli. .Heb je een modelcontract? Dan zijn er geen terugleverkosten van toepassing.
Heb je vóór 16 mei 2024 een vast contract afgesloten? Dan worden er geen terugleverkosten in rekening gebracht tot het einde van de looptijd van je contract. Lever je minder dan 1.000 kWh terug? Dan hoef je ook niets te betalen.
Terugleverkosten bij powerpeers
Bij Powerpeers betaal je terugleverkosten als je met je zonnepanelen meer stroom teruglevert dan je zelf verbruikt. Lever je minder dan 1.000 kWh per jaar terug, dan zijn er geen extra kosten. Boven 1.000 kWh worden er wel kosten in rekening gebracht, afhankelijk van de hoeveelheid stroom die je teruglevert. Deze kosten worden alleen berekend over de teruggeleverde stroom, niet over de opgewekte stroom.
Powerpeers schat de verwachte teruglevering om jouw kosten te bepalen en verrekent deze in je maandelijkse termijnbedrag. Aan het einde van de contractperiode of bij je jaarafrekening worden de definitieve kosten berekend op basis van de daadwerkelijke teruglevering. Zo betaal je alleen voor wat je echt teruglevert.
Verlaag je terugleverkosten
Om zo min mogelijk terugleverkosten te betalen is het verstandig om zoveel mogelijk opgewekte stroom zelf te verbruiken. Door zo veel mogelijk overdag, wanneer je zonnepanelen energie produceren, huishoudelijke apparaten zoals de wasmachine, vaatwasser of droger te gebruiken. Ook het opladen van je elektrische auto overdag helpt hierbij.
Door op deze manier je eigen stroom te gebruiken, lever je minder terug aan het net en verminder je de noodzaak om op andere momenten op de dag energie bij je energieleverancier in te kopen. Dit levert een dubbele besparing op je energiekosten op.